Yoga kan hela ditt liv

Yoga kan hela ditt liv - Lila Lagohm

Yoga kan hela ditt liv

Yoga är en djupgående integrativ metod för att läka din kropp, själ och ande. Här är bara några av de helande fördelarna:

  • Stresslindring: Vetenskapliga studier har visat att yoga sänker hjärtfrekvensen, minskar blodtrycket och minskar produktionen av stresshormoner som kortisol. Höga nivåer av kortisol är kopplade till depression, osteoporos och viktökning i buken.

 

  • Ökat immunförsvar. Yogans ställningar förbättrar flödet i lymfsystemet, som ansvarar för att bekämpa infektioner och frigöra toxiner från kroppen.

 

  • Flexibilitet och balans. Yoga hjälper till att frigöra spända muskler och öka rörelseomfånget. Även de som hävdar att de är "genetiskt oflexibla" blir förvånade över att upptäcka hur mycket smidigare de kan bli genom en regelbunden yogapraktik. Yoga gör dig också mer medveten om din kropp, vilket gör att du kan förbättra din balans och hållning.

 

  • Styrka. Yoga är en kraftfull styrkeövning för alla delar av kroppen, inklusive musklerna i din kärna, rygg, ben, bröst och armar. Detta hjälper till att förebygga problem som ryggsmärta och artrit. När du stärker din kropp bygger du också upp din inre styrka, disciplin och självförtroende.

 

  • Förbättrat humör. Yoga balanserar det centrala nervsystemet och det endokrina systemet och stimulerar frisättningen av endorfiner - naturliga humörhöjande neurokemikalier. När du tränar slappnar ditt sinne av och du kan sluta tänka på stressiga tankar och situationer. Även om yoga bara skulle förbättra den fysiska konditionen skulle det vara värt all tid som läggs ner på att träna. Men yoga erbjuder mycket mer än bara ett sätt att träna kroppen: Den ger oss ett sätt att gå in i den tidlösa, rymdlösa andevärlden . . att få kontakt med vårt gudomliga inre väsen. Som det står i Yoga Sutras: "Yoga är att låta sinnet falla till ro i tystnad. När sinnet har lugnat ner sig är vi etablerade i vår grundläggande natur, som är obegränsat medvetande."

 

I detta obegränsade tillstånd upplever vi frihet från lidande. Vi identifierar oss inte längre med vårt ego, utan släpper taget om våra bindningar till tillfälliga förhållanden - vare sig det gäller ett förhållande, ett jobb, vår kropp eller en materiell ägodel. Vi minns vår grundläggande andliga natur och livet blir glädjefyllt, meningsfullt och bekymmersfritt.