En yogapraktik för styrka och motståndskraft

En yogapraktik för styrka och motståndskraft - Lila Lagohm

Vi har alla en källa av inre styrka och kraft tillgänglig för oss. Ibland är det lätt att känna sig utlämnad till livets omständigheter och det kan kännas svårt att få tillgång till denna medfödda motståndskraft och inre kraft under utmaningar. Lyckligtvis finns det metoder och ritualer som kan hjälpa oss att hålla oss centrerade och tända denna inre eld, så att du förblir grundad och stadig mitt i livets föränderliga tidvatten. Denna yogasekvens är utformad för att hjälpa dig att utnyttja din inre källa av styrka så att du med tillförsikt kan gå vidare oavsett vad livet kastar i din väg.

Kapalabhati

Pranayama är ett kraftfullt sätt att rensa sinnet och uppmuntra en positiv sinnesstämning. Kapalabhati, eller eldandedräkt, är en andningsteknik som hjälper dig att skaka av dig självtvivel och utnyttja din motståndskraft.

Börja i en bekväm position, med ryggraden upprätt och slut ögonen. Ta några grundande djupa andetag och börja sedan med att ta korta och skarpa utandningar genom näsan vid nästa inandning och pumpa magen med varje utandning. Upprepa detta i tjugo omgångar och håll andan i fem sekunder innan du andas ut. Du kan antingen upprepa ytterligare en omgång med tjugo andetag eller återgå till ett normalt andningsmönster.

 

Katt Ko

Ställ dig i bordsposition med handlederna under axlarna och knäna under höfterna. Andas in och sänk magen samtidigt som du riktar blicken mot himlen. När du andas ut trycker du bort mattan och fyller ut magen med blicken mot naveln. Upprepa detta mönster och koppla andning till rörelse i tio omgångar innan du återgår till en neutral ryggrad.

 

WII

För in tårna under mattan och tryck handflatorna mot mattan. Sträck ut benen och sträck höfterna mot taket för en nedåtvänd hund. Håll kvar här och gör alla rörelser som känns bra för dig i fem andetag. På nästa utandning kliver du in med höger fot mellan dina händer och sätter ner vänster fot på mattan i 45 graders vinkel. Andas in för att komma upp, andas ut, böj höger ben i 90 graders vinkel och sträck ut armarna i axelhöjd för att komma in i WII-pose. Engagera din core och blicka över ditt främre långfinger i tio andetag.

 

Godess

Från Warrior II, andas in för att räta ut benen och vänd dig mot mattans långsida. Andas ut för att böja båda knäna och sträck ut armarna i axelhöjd. Hitta en stadig blick och stanna här i gudinnepositionen i upp till tio andetag.

 

Cheetah

Andas in från gudinnepositionen för att räta ut båda benen och andas sedan ut för att återgå till krigare två högst upp på mattan. Andas in för att vända din krigare, andas sedan ut och placera dina handflator på vardera sidan av din högra fot och övergå genom en vinyasa tillbaka till en nedåtgående vänd hund. Andas in för att sträcka ut höger ben långt bakom dig, och på utandningen trycker du bort mattan, rundar ryggraden när du pressar knäet mot bröstet och kommer in i gepardpositionen. Andas in ditt ben långt bakom dig, andas sedan ut ditt knä i bröstet och upprepa detta mönster tre gånger.

 

Wild thing

Från din trebenta hund flyttar du vikten till din vänstra hand och böjer ditt högra ben så att hälen kommer in i din vänstra sätesmuskel. Börja öppna dig genom sidan av kroppen, placera dina högra tår bakom dig och sträck din högra arm över huvudet så att du kommer in i wild thing. Håll kvar här, tryck in din högra fot och öppna upp genom ditt hjärta i fem andetag, plantera försiktigt din högra handflata och övergå till en nedåtvänd hund när du är klar.

Upprepa sekvensen på andra sidan och börja med WII-posen. Gör alla grundande ställningar som känns bra i kroppen när du är klar, och avsluta med en fem minuters savasana för att låta din övning sjunka in. Återgå till resten av dagen med en känsla av styrka och inre frid.